Aan de slag met vochtbestrijding

Wanneer vocht de kwaliteit van het leven in huis bedreigt, dan is vochtbestrijding de enige juiste oplossing. Het is van belang om goed te weten hoe je dit moet aanpakken. Vochtproblemen zijn namelijk de bron voor problemen met de gezondheid. Bovendien ontstaan allerlei problemen in huis doordat de muren, vloeren en plafonds worden aangetast. Door te bekijken hoe de problemen te achterhalen zijn, is veel leed te voorkomen. Het is bijvoorbeeld altijd aan te raden om een specialist erbij te betrekken. Die kan de volgende zaken aanpakken om het probleem terug te dringen. Meer informatie over Vochtbestrijding: oplossingen voor vochtproblemen en hun prijzen

Verschillende soorten bestrijdingsmethodes

Er zijn verschillende manieren om met vochtbestrijding aan de slag te gaan. Dit hangt onder andere af van de plek waar de problemen optreden. Zo kan er sprake zijn van optrekkend vocht in de muren. Ook kan het gaan om doorslaand vocht. Daarnaast is ook vocht in de kelder een probleem dat meer dan regelmatig voorkomt. In alle gevallen is het van belang om de juiste maatregelen te nemen. Die verschillen wel enigszins. Dat maakt het juist ook zo verstandig om een specialist op het gebied van deze zaken in de arm te nemen. Die weet precies hoe alles op te lossen is.

Het injecteren of onderkappen van muren

Een optie is het injecteren van de muren van de woning. Dit werkt vooral goed tegen optrekkend vocht. Door de muur te injecteren wordt een vochtwerend middel in de muur gespoten. Daardoor kan het vocht geen kant op. Een meer drastische methode van vochtbestrijding is het onderkappen van de muren. Dan wordt een barrière opgeworpen in de muur waardoor het vocht geen kant op kan. Dit is een methode die vooral wordt toegepast bij renovatie van de woning. De kunststof vochtkering wordt dan in de muur geplaatst om zijn werk optimaal te kunnen doen.

Opties bij doorslaand vocht

Doorslaand vocht komt voor bij muren die poreus geworden zijn. Hier is dan ook een hele andere manier van vochtbestrijding voor nodig. Impregneren is dan vaak de manier om te zorgen dat alles goed verloopt. Door de muren goed schoon te maken en te bewerken met een vochtwerend middel, worden de muren weer zo beschermend als ze ooit waren. Ook werken met speciale verf of het bekleden van de muren met een vochtwerend materiaal zijn opties om deze problemen te bestrijden. Dit hangt onder andere van het budget en het soort muur af. De specialist kan hierover adviseren.

Problemen in de kelder

Ook problemen in de kelder met betrekking tot vocht komen regelmatig voor. De manier van vochtbestrijding die daar goed bij werkt, is het bekuipen van de kelder. Er wordt dan een complete afdichting aangelegd. Een alternatieve manier, die vooral aantrekkelijk is vanwege de kosten, is kiezen voor drainage. Dan wordt een systeem aangebracht waarmee het vocht kan worden weggepompt en afgevoerd. Al deze methodes zijn door professionals uit te voeren en kunnen zorgen dat de vochtproblemen geen verdere schade aan huis en gezondheid kunnen toebrengen. Het is slim om hier dus tijdig voor te kiezen.