Dinsdag 16 juli blijft het droog. Op vele plaatsen verwachten we nog steeds een groot deel van de dag lage wolkenvelden, met pas in de loop van de namiddag of naar de avond toe meer opklaringen. In het uiterste zuiden wordt het echter al snel overwegend zonnig. Aan zee en in het uiterste westen verschijnen er in de namiddag mogelijk ook brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen, rond 19 of 20 graden in het centrum en 22 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak uit veranderlijke tot meestal noordelijke richtingen.

Vanavond zijn de opklaringen plaatselijk al breed, vooral dan over het westen en het zuiden. Elders is het eerder nog half- tot zwaarbewolkt. Volgende nacht wordt het in vele streken lichtbewolkt. Lokaal, en vooral dan over het noordoosten en het oosten, kunnen er echter nog lage wolken voorkomen. In de kuststreek en in Hoog-Belgiƫ is er op het einde van de nacht kans op enkele mistbanken. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag is er meestal vrij veel zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich, vooral in het binnenland, wolkenvelden. Het blijft droog bij maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 25 graden in de Kempen. De wind is vaak zwak uit veranderlijke of noordelijke tot noordwestelijke richtingen.

Donderdag wordt het iets wisselvalliger met soms opklaringen, maar ook zwaarbewolkte perioden. In de loop van de dag vergroot de kans op wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden bij een zwakke en later een matige westenwind.

Vrijdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Er kunnen enkele schaarse buien vallen, met de grootste kans over de Ardennen. De maxima liggen tussen 21 en 27 graden. De wind waait matig en draait naar zuidwest.

Zaterdag krijgen we een opstuw van warmere lucht vanuit het zuidwesten. Het blijft zonnig ondanks wat hoge wolkensluiers. Er is ook een kans op buien en mogelijk zelfs onweer. De maxima schommelen in het binnenland tussen 23 en 30 graden. De wind waait meestal matig uit zuidwest.
Zondag kunnen we maxima bereiken van 25 tot 28 graden in het binnenland. Er zijn brede opklaringen en het zou meestal droog blijven.

Maandag verwachten we droog en zonnig weer met maxima van 26 tot 29 graden in het centrum.